Ga direct naar hoofd-inhoud »

Winkelwagen is leeg
Doorzoek site

Nieuws & Media

Voor meer informatie en beeldmateriaal van de INNOLUX Design Collectie en INNOSOL lichttherapielampen kunt u contact opnemen per email via media@innolux.nl en telefonisch via 010-340 0550.

Nieuwsberichten

> INNOSOL KUBO wint Red Dot Design Award

> Lichttherapie effectief substituut voor anti-depressiva

Lichttherapie effectief substituut voor anti-depressiva

Lichttherapie evenaart het effect van antidepressiva concludeert psychiater en onderzoeker Risaert Lieverse in het gezaghebbende Amerikaanse vakblad Archives of General Psychiatry. Onderzoek bij depressieve ouderen toont aan dat lichttherapie even effectief is als het slikken van antidepressiva. Bovendien neemt het effect na de behandeling zelfs nog toe.

Dat lichttherapie de beste behandeling voor winterdepressies is was al bekend. Lieverse onderzocht echter als eerste de effecten van lichttherapie op ‘normale’ depressies. Zijn onderzoek onder 89 proefpersonen toonde aan dat licht een vergelijkbaar resultaat gaf als antidepressiva. Bij een meerderheid (58%) van de proefpersonen was er sprake van een verlichting van de klachten. Mensen voelden zich beter, hadden minder stress en sliepen beter.

Op basis van zijn onderzoek pleit de Amsterdamse wetenschapper voor opname van lichttherapie in het behandelplan van mensen met depressies: ‘Wat mij betreft moet lichttherapie altijd onderdeel uitmaken van een behandeling.

Bron: GGZ Nederland
Link naar de samenvatting van het onderzoek