Ga direct naar hoofd-inhoud »

Winkelwagen is leeg
Doorzoek site

Over lichttherapie

Licht en warmte zijn basisvoorwaarden van het leven en voorzien ons van noodzakelijke energie en vitaliteit. Het is een bekend gegeven dat in de donkere najaarsdagen mensen zich minder energiek voelen. Een tekort aan daglicht kan echter diverse klachten veroorzaken, zoals vermoeidheid, somberheid, maar bijvoorbeeld ook een verstoord slaap/waakritme. Sommige mensen kunnen zelfs depressief worden van te weinig daglicht. Dit fenomeen wordt ook wel winterdepressie (of Seasonal Affective Disorder) genoemd of, in mildere vorm, de winterblues. Lichttherapie kan helpen.

Een vermoeid gevoel of slaapproblemen hoeft niet altijd ten gevolge van sombere herfstdagen te zijn. Veel mensen komen gewoon te weinig buiten en verblijven overdag in slecht verlichte gebouwen. Bij ouderen is het effect hiervan des te sterker doordat de lichtgevoeligheid van onze ogen bij het ouder worden geleidelijk aan vermindert. Dit gebrek aan voldoende licht op de juiste momenten van de dag kan depressiviteit en slaapproblemen veroorzaken en vermindert de alertheid en het cognitieve vermogen.

Lichttherapie voor een energiek en vitaal leven

U kunt deze klachten verminderen door regelmatig lichttherapie toe te passen. Voldoende blootstelling aan licht op de juiste momenten van de dag heeft een een positieve invloed op onze stemming en het gevoel van energie. Onderzoek toont aan dat lichttherapie met een daglichtlamp bijdraagt aan een vitaal en energiek leven en een gezonde nachtrust. Finland is richtingbepalend in dit onderzoek, wat een belangrijke basis is voor de ontwikkeling van INNOSOL lichttherapielampen..

Het heldere licht werkt via de ogen

Het heldere licht van de lichttherapielampen gaat eerste via het netvlies in de ogen, langs de optische zenuwen verder naar het lichtgevoelige gebied in de hersenen (suprachiasmatische kern) dat een belangrijke rol speelt in het regelen van de biologische klok. Als de ogen worden blootgesteld aan licht dan wordt onder andere de natuurlijk productie van het slaaphormoon melatonine in ons lichaam afgeremd. Afhankelijk van de kracht van de lichtbron (gemeten in lux) maakt het lichaam meer of minder melatonine aan. Zo is de verlichtingssterkte buiten op een gemiddelde dag 10.000 lux, terwijl deze binnen in veel gebouwen maar 50 lux kan zijn.

Innosol lichttherapie

Lichttherapie is prettig en gemakkelijk

Lichttherapie is een prettige en veilige behandelmethode. Alles wat u nodig heeft, is een lichttherapielamp van INNOSOL dat het gebrek aan natuurlijk daglicht effectief compenseert. De geadviseerde dagelijkse duur van een sessie is ongeveer 0.5-2 uur. De sessies zijn het meest effectief in de ochtend. Vooral wanneer het doel is om slaapproblemen te verhelpen. Afhankelijk van het type lamp, varieert de geadviseerde afstand tussen uw gezicht en de lamp tussen de 40 en de 140 centimeter. Hoe dichter u bij de lamp zit, hoe effectiever en korter een sessie wordt. U hoeft niet recht in de lichtbron te kijken, maar moet de lamp binnen uw blikveld houden tijdens een sessie. Het is dus goed mogelijk om tegelijkertijd te lezen, te ontbijten, te werken of gewoon televisie te kijken.

INNOSOL lichttherapie lampen - effectief en veilig

Lichttherapie vereist een lichtintensiteit van 2.500 tot 10 000 Lux. Niet elke lamp die helder en intensief licht produceert, zoals een halogeenlamp, is geschikt voor licht therapie. De INNOSOL lichttherapielampen voldoen aan alle eisen die aan een hoge kwaliteitstherapie worden gesteld. Het licht is trillingsvrij en wordt gelijkmatig verdeeld. Het ondoorzichtige scherm dat de hele lichtoppervlakte afschermt filtert de UV emissies. De oppervlaktehelderheid van INNOSOL lichttherapielampen is zo laag mogelijk om schittering te minimaliseren.

INNOSOL lichttherapielampen zijn ontwikkeld en getest in Finland waar zowel seizoensgebonden veranderingen als variaties in de hoeveelheid daglicht het meest voorkomen. Finland is richtingbepalend in onderzoek naar lichttherapie. Dit onderzoek is de basis voor de ontwikkeling van INNOSOL lichttherapielampen. INNOSOL lichttherapielampen hebben duizenden tevreden gebruikers in Finland